Top
 

Over ons

Home / Over ons

Ons verhaal

Grenzeloze liefde voor de arctische wereld. Dat vormt tot op de dag van vandaag de basis van het ARCTICANS concept. Elke dag bouwen we aan onze eigen droomreizen, hopende dat jij met ons mee op avontuur gaat. Sinds 2012 hebben we vele tientallen groepsreizen georganiseerd in de herfst, winter, lentewinter en zomer, in Fins Lapland, Zweeds Lapland, Noord-Noorwegen, Spitsbergen en IJsland. De Field Experts van Arcticans hebben allemaal hun unieke expertise, en zorgen met hun kundigheid en tomeloze enthousiasme voor de lijm tijdens de reis. De reizen worden ontwikkelt in samenwerking met onze partners ter plaatse en de Nederlandse touroperator Voigt Travel. ARCTICANS is een idee van arctische reizigers Wietse Dijkstra en Ruben Weytjens.

Onze waarden

De ARCTICANS reizen worden gecreëerd vanuit onze respect voor lokale tradities en de kwetsbare arctische natuur. Tijdens de noorderlicht groepsreizen staat het noorderlicht uiteraard centraal, en vanzelfsprekend worden de locaties zorgvuldig gekozen in functie van het noorderlicht. Lang niet elke locatie is hiervoor optimaal geschikt, waarbij er in de eerste plaats getracht wordt om zoveel mogelijk hinderlijke lichtvervuiling te vermijden. Tevens moeten er mooie locaties om het noorderlicht te zien én te fotograferen binnen een redelijke wandelafstand bereikbaar zijn. Vervolgens wordt er verbleven in de best mogelijke accommodaties die er op die locaties te vinden zijn. Ook de activiteiten die overdag plaatsvinden zijn belangrijk en moeten passen binnen ons concept. Uiteindelijk is het zelfs de bedoeling dat het noorderlicht nog slechts de kers op de taart vormt... De arctische wereld heeft immers ontzettend veel moois te bieden, en het noorderlicht hoort daarbij.

De ARCTICANS field experts

mkd-team-image

Ruben Weytjens

Ruben zorgt met zijn onnavolgbare enthousiaste begeleiding voor een reis om nooit meer te vergeten. Deze Master in Electronica volgde zijn hart naar het hoge Noorden. 'Thuis' in Belgisch Limburg is Ruben dé weerman, met 80.000 volgers op Facebook. Zijn andere 'thuis' is in Fins Lapland, waar hij gedurende het jaar vele maanden verblijft. Persoonlijke website: www.rubenweytjens.be.

mkd-team-image

Wietse Dijkstra

Het arctisch CV van Wietse bestaat sinds 2004 uit enkele winterseizoenen begeleider van sneeuwscooter-, sneeuwschoen- en huskysafari’s in Fins Lapland, Master of Science met specialisatie Noord-Scandinavie en vele jaren organisator van reizen naar het arctisch gebied. Wietse vliegt elke jaargetijde naar het Hoge Noorden om nieuwe inspiratie te vinden. Persoonlijke website: www.studioarctic.com

mkd-team-image

Marc de Mos

Vele malen bezocht Marc de arctische wereld als 'toerist'. Sinds 2018 is Marc de reisleider van enkele Lapland en Spitsbergen reizen. Zijn kennis van het noorderlicht en -fotografie, en fascinatie voor de levensstijl van de Finnen, maken Marc de perfecte reisleider. In het 'dagelijks' leven is Marc logistiek planner en fitness instructeur.

mkd-team-image

Jos van der Maarel

Als fotograaf, amateursterrenkundige én noorderlichtjager zorgt Jos voor een perfecte begeleiding zowel overdag als in de avonduren. Jos is goed bekend op Spitsbergen, Noord-Noorwegen en Fins Lapland. Persoonlijke website: www.orionfotografie.nl

mkd-team-image

Didier van Hellemont

Didier is onze astronomie en ruimteweer expert en in Vlaanderen al vele jaren verbonden aan de Urania sterrenwacht. Didier deelt naast deze expertise ook met veel enthousiasme zijn kennis van natuurfotografie met zijn reizigers.

mkd-team-image

Roderik Peeters

Roderik, alias mr. Poro, heeft het outdoor DNA in al zijn vezels. Sinds 2016 reist Roderik veelal naar Lapland om te jagen op het noorderlicht, en heeft in die tijd zijn kennis van natuurfotografie sterk ontwikkeld. Persoonlijke website: www.mrporo.nl.

mkd-team-image

Yoni Proost

Onze Vlaming is gebeten door de gezonde microbe van de arctische natuur en gefascineerd door de manier waarop de inwoners van Noord-Europa leven. De pracht, eenvoud en rust van deze prachtige streken werken betoverend op mij en daarmee ook op het resultaat van de foto's waarmee hij en de reizigers thuis komen. Yoni heeft een speciale interesse in het fotograferen van meteorologische verschijnselen; bliksem, speciale wolkenformaties, optische verschijnselen en in het hoge noorden uiteraard het noorderlicht.